Đến gần chụp ảnh, bị voi châu Phi truy đuổi, giày chết

0
36
An elephant is pictured in Tsavo East National Park in southern Kenya on January 31, 2013. Wildlife protection groups have expressed concern that the amount of elephant poaching in the African continent is now at its highest for 20 years with an estimated 25,000 elephants killed in 2011. Kenya's worst incident of ivory poaching in recent history took place on January 5, 2013 when an entire family of 11 elephants were killed by poachers in Tsavo National Park, which is home to some 13,000 elephants. Increasing prosperity in China, and a large influx of Chinese workers and investors throughout Africa, has sent demand for african ivory soaring. AFP PHOTO/IVAN LIEMAN (Photo credit should read Ivan Lieman/AFP/Getty Images)

Hai du khách đã bị một con voi châu Phi giẫm đạp đến chết sau khi đến quá gần để chụp ảnh, Sky News đưa tin.

Sự việc xảy ra thứ 7 tuần trước tại khu du lịch hoang dã Maramba River Lodge, thị trấn Livingstone, Zambia.

Phát ngôn viên của cảnh sát, ông Danny Mwale, cho biết: “Một phụ nữ đến từ Bỉ 57 tuổi và một người đàn ông 64 tuổi từ Hà Lan đã thiệt mạng khi họ đến gần một con voi để chụp ảnh”.

Theo trang tin ZNBC, con voi ban đầu tấn công người phụ nữ Bỉ khi bà đến gần nó. Người đàn ông Hà Lan sau đó đến cứu bà và cũng bị voi giẫm chết.

Truyền thông châu Phi cho biết hiện đang có rất nhiều voi ở Livingstone và trước đó một sĩ quan an ninh cũng bị voi giẫm đạp lên đường đi làm.

Theo Dân Việt

comments